“Iedereen mag zijn wie hij of zij is”

 SintLucas
Opdrachtgever:
 SintLucas
Contactpersoon: Joanita Segboer
Functie: Hoofd Facilitaire Zaken

“Bij SintLucas mag je zijn wie je bent,” zegt Joanita Segboer, Hoofd Facilitaire Zaken bij SintLucas. “We laten mensen in hun waarde. Je merkt vaak niet dat medewerkers van De Schoonmaak Coöperatie een beperking hebben, ook al weet je dat het zo is. Ook leerlingen van onze school en medewerkers van De Schoonmaak Coöperatie gaan goed met elkaar om. SintLucas draagt graag een warm hart toe aan mensen met een beperking.” Volgens Joanita gaat het om de prestatie die schoonmakers leveren en de prestatie is goed. 

Dagschoonmaak

“In het begin was het wel even wennen, een dagschoonmaak. Ons andere schoonmaakbedrijf werkt ’s avonds en die medewerkers zie je daarom ook niet. De volgende ochtend zie je pas dat er is schoongemaakt. De medewerkers van De Schoonmaak Coöperatie zie je overdag wel en dat heeft ook voordelen. Zo kun ze feedback geven en dit wordt serieus opgepakt. Je merkt dat ze erg hun best doen en ze hebben passie voor hun werk. Ook is het altijd erg gezellig om in de pauze een praatje met ze te maken.” 

Aanbevelen

“Ik zou De Schoonmaak Coöperatie zeker aanbevelen. Het is belangrijk dat iedereen een kans krijgt. Indien nodig is er een rayonleider om met de hoofdconciërge te overleggen. Ook zijn de schoonmakers zelf goed toegankelijk en kan alles besproken worden. Daardoor is alles goed geregeld. De medewerkers van De Schoonmaak Coöperatie zijn niet bang voor kwaliteitsmetingen. Ze kennen hun eigenwaarde en ze durven zich te laten meten.” Segboer heeft er vertrouwen in dat De Schoonmaak Coöperatie een goede kwaliteit kan halen wanneer er een meting is. Zelf beoordeelt ze de kwaliteit met het cijfer 7.5.

Eisen

“Medewerkers moeten gemotiveerd zijn, zin hebben in hun werk en vooral ook betrokken zijn.” Deze eisen stelt ze aan mensen die bij SintLucas werken, dus ook aan de medewerkers van De Schoonmaak Coöperatie. In totaal werken er dagelijks vier schoonmakers bij SintLucas in Boxtel die min of meer verantwoordelijk zijn voor hun ‘eigen’ gebouw. De medewerkers zijn als het ware het gezicht van het gebouw dat ze onderhouden. De drie belangrijkste waarden die SintLucas wil waarborgen zijn “schoon, veilig en gastvrij”. Alle mensen die in de gebouwen van SintLucas komen, dragen hier volgens Joanita aan bij. En dat geldt dus ook voor de medewerkers van De Schoonmaak Coöperatie. 

Concurrentie

De Schoonmaak Coöperatie is niet het enige schoonmaakbedrijf dat bij SintLucas in dienst is. Hier is bewust voor gekozen. “Het is een commerciële afweging,” vertelt Joanita. “Het is belangrijk om een gezonde concurrentie te hebben. Naast het reguliere schoonmaakbedrijf dat bij SintLucas in dienst is, hebben we bewust gekozen voor De Schoonmaak Coöperatie. We hebben gekeken naar welke programma’s de schoonmaakbedrijven aanbieden en vervolgens welk programma het best bij onze gebouwen past. Op basis van de tijd die schoonmakers bezig zijn in combinatie met de taken die zij uitvoeren, is die keuze gemaakt. We wilden graag gezonde concurrentie, vandaar dat we hebben gekozen voor twee verschillende schoonmaakbedrijven.”

SintLucas

 SintLucas is dé school voor beroepen in de creatieve industrie in Eindhoven en Boxtel. In Boxtel heeft SintLucas drie locaties waar schoonmakers van De Schoonmaak Coöperatie werken. Hier studeren zo’n 3200 mbo-studenten en vmbo-leerlingen en lopen zo’n 320 medewerkers rond. Joanita Segboer is bij SintLucas werkzaam als Hoofd Facilitaire Zaken.