"We hebben een goed gevoel over De Schoonmaak Coöperatie"

  Maaspoort Sport & Events
Opdrachtgever:
 Wegener Nieuwsdruk Brabant
Contactpersoon: Miriam Fischer
Functie: Inkoper

  

Bij Wegener Nieuwsdruk werkt dagelijks een vaste groep schoonmakers die volgens Miriam Fischer, inkoper bij Wegener Nieuwsdruk Brabant “super presteren”. “Zowel de kwaliteit, als bereidheid en flexibiliteit scoren voor mij een 8 en misschien zelfs wel hoger. De medewerkers zijn erg flexibel. Als we om extra werkzaamheden vragen is dat geen probleem. Uiteraard doen we dit in gezamenlijk overleg. Ook qua werktijden zijn de schoonmakers flexibel. Ze werken overdag, maar als ons productieproces verandert, kunnen de werktijden ook worden aangepast. Via via ben ik een aantal jaar geleden in aanraking gekomen met De Schoonmaak Coöperatie en ik ben heel tevreden over de prestaties. Ik zou ze zeker ook aan andere bedrijven aanbevelen!”

De drukkerij maakt het speciaal

Door de grote drukpersen en de enorme hoeveelheid kranten die worden gedrukt, is het gebouw snel vervuild. “De schoonmakers hebben bij ons veel werk, want er is sprake van veel vervuiling door de drukpersen. We hebben te maken met veel stofdamp en inktnevel en dit maakt alles vet en zwart,” vertelt Miriam. “Het is dus belangrijk dat er heel goed en zeer regelmatig wordt schoongemaakt, want anders zou je bijvoorbeeld de leuning op de galerij niet vast kunnen houden zonder zwart te worden. Ook de zogenaamde traanplaat rondom de drukpers vraagt om speciale aandacht. De Schoonmaak Coöperatie maakt gelukkig alles heel goed schoon en speelt goed in op deze speciale wensen van de drukkerij.” Naast delen van de drukkerij maken de schoonmakers ook de kleed- en doucheruimtes schoon en over deze schoonmaak is Miriam eveneens erg tevreden. 

Werken volgens de Arbo- en Milieueisen

De arbo- en milieueisen zijn bij Wegener Nieuwsdruk hoog. Ook De Schoonmaak Coöperatie moet hier rekening mee houden. Zo moet er gebruik worden gemaakt van de juiste schoonmaakmiddelen zonder giftige stoffen. Ook moeten de schoonmakers speciale veiligheidsschoenen en gehoorbescherming dragen. “Veiligheid en duidelijkheid zijn bij ons heel belangrijk,” zegt Miriam. “Alles heeft hier een vaste plek. Dit geldt voor onze medewerkers die aan een bureau werken, voor productiemedewerkers, maar ook voor medewerkers van De Schoonmaak Coöperatie. Schoonmaakmiddelen hebben bijvoorbeeld ook een vaste plek om de veiligheid en duidelijkheid te waarborgen. De vaste ploeg schoonmaakmedewerkers die we in huis hebben gaat hier gelukkig heel goed mee om en daarbij wordt toezicht gehouden door de voorwerker.”

Leuke groep mensen

“De schoonmakers die voor ons werken zijn erg enthousiast en doen hun werk goed. Het is een hele leuke groep mensen. We weten dat ze een rugzakje hebben, maar we weten niet welke problemen ze hebben. In het begin waren we daar wel even sceptisch over. De vooroordelen die we vooraf enigszins hadden, zijn helemaal weggenomen. Dat de schoonmakers een beperking hebben, doet helemaal niet ter zake,” zegt Miriam.

Goed gevoel over De Schoonmaak Coöperatie

“De Schoonmaak Coöperatie begeleidt haar mensen goed en dat vinden we bij Wegener Nieuwsdruk belangrijk. Omdat de medewerkers van De Schoonmaak Coöperatie een rugzakje hebben, is mensbegeleiding extra belangrijk. De medewerkers werken wel zelfstanding, maar krijgen extra aandacht. Dat is mooi om te zien. Bij ons vorige reguliere schoonmaakbedrijf miste ik de begeleiding. Daardoor heb ik een beter gevoel over De Schoonmaak Coöperatie dan over het vorige schoonmaakbedrijf,” vertelt Miriam.

Wegener Nieuwsdruk Brabant

Wegener Nieuwsdruk Brabant is één van de twee druklocaties van Nieuwsdruk Nederland; de grootste producent van kranten en krantachtige magazines in Nederland. Wegener Nieuwsdruk beschikt over een zeer grote, flexibel inzetbare, drukcapaciteit. Zo worden er onder andere vijf regionale dagbladen en ruim 70 lokale huis-aan-huiskranten gedrukt. Miriam Fischer is inkoper bij Wegener Nieuwsdruk Brabant en daarbij is ze verantwoordelijk voor het schoonmaakbedrijf dat het gebouw in Best schoonmaakt.