Meebewegen voor succes

Datum: 20-12-18

Opdrachtgevers van De Schoonmaak Coöperatie kiezen bewust voor ons bedrijf. Ze zijn niet alleen verzekerd van een schone werkomgeving maar bieden ook een nuttige baan aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze werkwijze is echter anders dan die van een regulier schoonmaakbedrijf. Aan ons de schone taak om dat in goede banen te leiden.

Voor het goed schoon maken en houden van een locatie is het belangrijk dat we de juiste medewerker op de juiste plek aan het werk hebben. Waar de ene prima zelfstandig kan werken en ook de capaciteit heeft om van het ene naar het andere object te verkassen, is de ander gebaad bij een beschermde werkomgeving met veel directe aansturing en begeleiding van een voorwerker. Gelukkig zijn er veel verschillende locaties en veel verschillende wensen van opdrachtgevers. Dat biedt ons de mogelijkheid om onze medewerkers op de werkplek te laten werken die het beste bij hen past en waar ze zich ook kunnen ontwikkelen.


Kijken naar mogelijkheden

Toch lopen wensen en mogelijkheden ook wel eens uit elkaar, bijvoorbeeld als het gaat om dagschoonmaak. De wens is om de schoonmaak buiten kantoortijden te organiseren. Omdat we volwaardige banen willen creëren voor onze medewerkers moeten ze voldoende uren op een dag kunnen maken. Dat lukt niet als we hen alleen buiten kantoortijden laten werken. Ook gebeurt het dat de wensen van de opdrachtgever veranderen. Zij willen de vaste programma’s inruilen voor een resultaatgerichte werkwijze. Door met elkaar in gesprek te gaan en te onderzoeken waar de wens vandaan komt en welke ruimte er is, blijkt er meestal een oplossing te zijn die naar tevredenheid van de opdrachtgever is en die past bij de medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt. Geregeld blijkt dat een oplossing waar de opdrachtgever in eerste instantie zelf niet aan gedacht had.

Een schoon gebouw

 Samenwerken met De Schoonmaak Coöperatie is geen kwestie van ‘u vraagt, wij draaien’. Door steeds met in elkaar in gesprek te zijn en verwachtingen en mogelijkheden uit te spreken, lukt het ons om dat te doen waar u ons voor inhuurt: kunnen werken in een schoon gebouw en werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.