Nieuwe manier van trainen

Datum: 20-12-18

Bij het trainen van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt komt meestal meer kijken dan het overbrengen van theorie. Leren in de praktijk door te doen werkt al veel beter. Toch blijkt de ene medewerker andere vaardigheden te moeten leren dan de andere. Daarom heeft De Schoonmaak Coöperatie sinds half mei een eigen trainer in huis: Liesbeth van Straeten. Met de komst van Liesbeth start De Schoonmaak Coöperatie met een andere manier van trainen.

Op de werkvloer trainen

Het uitgangspunt van de nieuwe trainingen is dat ze zoveel mogelijk gaan plaatsvinden op de werkvloer; de trainingen worden hoofdzakelijk praktisch ingericht waarbij de medewerkers leren door te doen. De trainingen worden georganiseerd in kleine groepjes zodat er voldoende individuele aandacht en begeleiding is zodat de medewerkers het maximale uit zichzelf kunnen halen. 

Instructies én vaardigheden

Tijdens de basisopleiding schoonmaken zal er voortaan ook aandacht zijn voor een aantal basiswerknemersvaardigheden die direct van toepassing zijn bij het uitvoeren van de schoonmaakwerkzaamheden. Hierbij kunt u denken aan instructies opvolgen, samenwerken, hulp vragen bij de uitvoering van het werk en correct omgaan met de gebruikers van het pand.