Tevreden klanten breiden werk uit

Datum: 04-12-17

Een aantal bestaande klanten van De Schoonmaak Coöperatie heeft voor uitbreiding van de schoonmaakwerkzaamheden gekozen. Een belangrijke reden is hiervoor is dat deze klanten zeer tevreden waren over het werk van De Schoonmaak Coöperatie. Persgroep in Best, de Bossche Brede Scholen en T-Kwadraat in Tilburg hadden elk zo hun eigen aanleiding.

De Persgroep

“De Schoonmaak Coöperatie maakte bij de Persgroep in Best de drukkerij al schoon,” zegt Janneke Kanters, districtsmanager bij De Schoonmaak Coöperatie, “en de Persgroep was daar erg tevreden over.” Er kwam een landelijke aanbesteding voor de schoonmaak voor de rest van het gebouw en ondanks dat de Persgroep in Best graag De Schoonmaak Coöperatie hiervoor in wilde zetten, won een landelijke partij de aanbesteding. Deze partij wilde graag aan de wensen van de Persgroep in Best te gemoed komen en zodoende is De Schoonmaak Coöperatie nu onderaannemer van die landelijke partij en maakt het bedrijf naast de drukkerij per 1 mei dit jaar ook de rest van het gebouw schoon. “De Persgroep vindt het ook belangrijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden wat ook een reden is dat deze bijzondere constructie met het landelijke schoonmaakbedrijf is ontstaan.” 

Bossche Brede Scholen

Toen duidelijk werd dat de gebouwen van de Bossche Brede Scholen onderdeel van de gemeente werden, startte de gesprekken over de mogelijkheden van het schoon houden van deze gebouwen door De Schoonmaak Coöperatie. De Schoonmaak Coöperatie maakte de kantoren van de gemeente al schoon, en de gemeente was daar erg tevreden over. Daarom deed de gemeente een inbesteding voor de Bossche Brede Scholen. 

T-Kwadraat

Ook sportcomplex T- Kwadraat in Tilburg is via een inbesteding van de gemeente gaan samenwerken met De Schoonmaak Coöperatie en is daar zeer tevreden over. Voorheen maakte T- Kwadraat schoon in eigen dienst. Er zijn ongeveer een jaar gesprekken tussen de partijen geweest. “Het is voor De Schoonmaak Coöperatie een wat lastigere locatie omdat het een ander soort gebouw is dan dat de organisatie gewend is,” zegt Janneke, “het complex is namelijk 24/7 in gebruik.” De partijen zijn eruit gekomen en vanaf 1 oktober maakt De Schoonmaak Coöperatie schoon bij T-kwadraat. 

Redenen

De werkuitbreiding heeft bij alle drie de locaties te maken met een grote tevredenheid over het werk van De Schoonmaak Coöperatie. Daarnaast spelen er nog een aantal factoren mee. Bij de Persgroep in Best heeft de samenwerking met De Schoonmaak Coöperatie ook deels te maken met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij de gemeenten Den Bosch en Tilburg ligt dat anders, dat zijn aandeelhouders van De Schoonmaak Coöperatie en zij willen hun locaties gebruiken om werk te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun eigen gemeente.