Welzijn Divers tevreden met keuze

Datum: 10-01-17

Wanneer een organisatie te maken krijgt met een social returnverplichting moeten soms beslissingen genomen worden die in eerste instantie niet voor de hand liggen. Dit kan weleens een beetje knagen. Zo ook bij welzijnsorganisatie Divers in Den Bosch. 

Sinds mei dit jaar werkt welzijnsorganisatie Divers in Den Bosch door een social returnverplichting met De Schoonmaak Coöperatie. Karin Hoogeveen is Coördinator huisvesting & facilitaire zaken. Zij is verantwoordelijk voor het beheer, en dus ook de schoonmaak, van de verschillende panden waar Welzijn Divers gebruik van maakt. 

Aanvankelijk voelde het contract met De Schoonmaak Coöperatie voor Karin als arbeidsverdringing. Dit vond zij in eerste instantie heel dubbel omdat ze ook de voordelen van de nieuwe samenwerking zag. Ondanks die wrijving in ideeën is ze inmiddels erg tevreden over de beslissing met De Schoonmaak Coöperatie in zee te gaan. Het contact met De Schoonmaak Coöperatie loopt goed, afspraken worden nagekomen, alles wordt goed schoon gemaakt en daar gaat het uiteindelijk om. 

In vergelijking met het reguliere schoonmaakbedrijf waar voorheen mee gewerkt werd, is het echt anders. De schoonmakers werken nu vooral tijdens kantooruren. Medewerkers en bezoekers krijgen de schoonmakers nu dus ook te zien. Dit betekende wel een cultuuromslag voor de medewerkers die dit niet gewend waren, maar de implementatie is heel goed verlopen. Als welzijnsorganisatie heeft Divers te maken met een kwetsbare groep uit de maatschappij, dat er nu samen gewerkt wordt met De Schoonmaak Coöperatie past daar heel goed bij.