Werk creëren voor de doelgroep

Datum: 20-12-18

Dat De Schoonmaak Coöperatie een leerwerkbedrijf is, merkt Floor Schepens in de praktijk niet. “De schoonmaak is professioneel en goed geregeld. Wij hebben heel bewust voor De Schoonmaak Coöperatie gekozen. Vooral omdat we daarmee als gemeente werk kunnen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die nu een uitkering hebben. Maar dat was in het begin best spannend.”

Floor Schepens werkt sinds anderhalf jaar als adviseur bedrijfsvoering bij de gemeente Dongen. Zij is verantwoordelijk voor de facilitaire dienstverlening voor in- en externe klanten. Een van haar eerste projecten was het onder de loop nemen van de facilitaire contracten. “Ik wilde daar met een facilitair oog naar kijken. Omdat het vorige schoonmaakcontract afliep en onze burgemeester graag wilde dat we naar een samenwerking met Diamant-groep keken, ben ik in gesprek geraakt met De Schoonmaak Coöperatie. Daaruit bleek dat we als mede-eigenaar van Diamant-groep het schoonmaakwerk konden inbesteden.” 

Schoonmaakmedewerkers mee naar De Schoonmaak Coöperatie?

Er is gekeken naar de mogelijkheid om de schoonmaakmedewerkers van het schoonmaakbedrijf dat voorheen voor de gemeente werkte mee te nemen in het contract met het leerwerkbedrijf. “Helaas hebben we daar geen passende oplossing voor kunnen vinden. Wel is de schoonmaakmedewerkster die bij de gemeente in dienst is, in de uitvoering onder de hoede van De Schoonmaak Coöperatie genomen. Dat was in het begin best spannend maar ze is nu echt een onderdeel van het team.” Omdat de medewerkers van De Schoonmaak Coöperatie overdag werken heeft de eigen schoonmaakmedewerkster van de gemeente er opeens een team van collega’s bij.  

In het begin is het wennen

Het schoonmaakteam werkt overdag op het gemeentehuis, de gemeentewerf, drie dependances en het zorgloket. “Dat was in het begin ook spannend,” vertelt Floor. “Je vraagt je af hoe de collega’s er op zullen reageren, maar de overgang naar overdag werken is heel goed gegaan. De collega’s kennen de schoonmakers nu. Zelf ervaar ik de verandering ook als positief. Je hebt veel meer contact met de schoonmakers en je kunt ze makkelijker aanschieten als er iets is. Bovendien zien onze collega’s dat er schoon gemaakt wordt en dat draagt bij aan een positieve ‘schoon-beleving’. 

Het schoon maken van een van de dependances liep in het begin niet goed. Floor: “Het duurde even voordat er een medewerker gevonden was die zelfstandig kon werken. Toen die er was, spraken verschillende collega’s de medewerker direct aan waar de medewerker onzeker van wordt. Nu loopt alles via mij en dat werkt voor iedereen beter. Inmiddels is de kwaliteit van het werk ook op die betreffende locatie op orde. Ik ben dik tevreden!”

Werk creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

De gemeente Dongen vindt het belangrijk om zelf ook werk te creëren voor mensen uit de bijstand. De werkplekken in de schoonmaak binnen de gemeente lenen zich daar bij uitstek voor. “Er zijn sinds de start van de samenwerking al twee mensen ingestroomd op de werkplekken en in de toekomst is het de bedoeling dat dat er meer worden. Als er weer plekken vrij komen willen we die graag met mensen uit de bijstand invullen,” vertelt Floor. De rest van de groep mensen die nu bij de gemeente schoonmaken, werkten al bij Diamant-groep. “Zij zijn ontzettend blij want ze wonen ook in Dongen of in de directe omgeving. Moesten zij voorheen naar Tilburg voor hun werk, nu werken ze veel dichter bij huis en in hun vertrouwde omgeving. Dat is voor de mensen uit dit team een enorme winst.”