Wat zijn de voordelen van de samenwerking tussen Diamant-groep, Weener XL en WSD op schoonmaakgebied?

Door de samenwerking tussen de drie bedrijven uit de regio Tilburg, Den Bosch, Eindhoven worden de krachten op schoonmaakgebied gebundeld. Hierdoor kan De Schoonmaak Coöperatie grotere opdrachten aannemen en inschrijven bij grotere aanbestedingen. Met zo’n 850 schoonmakers kunnen we personeel flexibeler inzetten.

Waarom is De Schoonmaak Coöperatie een leerwerkbedrijf en geen schoonmaakbedrijf?

Diamant-groep, Weener XL en WSD hebben besloten om gezamenlijk De Schoonmaak Coöperatie op te richten vanuit de doelstelling om passende werkplekken aan te kunnen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij begeleiden onze medewerkers in hun werk zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen.

Is schoonmaakwerk geschikt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?

Uit ervaring weten we dat schoonmaakwerk een uitermate geschikte werksoort is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit werk kenmerkt zich namelijk door een grote verscheidenheid in het niveau van werkzaamheden. De grote diversiteit van het type werk en de bijbehorende, gevraagde competenties maken schoonmaakwerk een geschikte werksoort voor een leerwerkbedrijf.

Bestaat er een verschil in de kwaliteit van het schoonmaakwerk met reguliere schoonmaakbedrijven?

Wij blinken uit in ons schoonmaakwerk omdat we doen wat we beloven. In tegenstelling tot veel reguliere schoonmaakbedrijven zijn wij overdag aanwezig, waardoor het voor u zichtbaar is wat we doen. Al onze medewerkers hebben bovendien een vakgerichte opleiding gehad. Ook controleert de voorwerker dagelijks de kwaliteit van het geleverde werk.

Moet ons bedrijf op enige wijze begeleiding bieden aan deze mensen?

Nee. De Schoonmaak Coöperatie stuurt haar medewerkers zelf aan.

Hoe gaan jullie om met integriteit?

Onze mensen zijn overdag aanwezig. Dit maakt ons werk transparant. Integriteit vinden wij erg belangrijk; als er bijvoorbeeld documenten op een bureau liggen, maken wij niet schoon. Alle schoonmakers van De Schoonmaak Coöperatie hebben een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Dragen jullie medewerkers werkkleding?

Al onze schoonmaakmedewerkers zijn te herkennen aan hun kleding in de huisstijl van De Schoonmaak Coöperatie.

In welke regio is De Schoonmaak Coöperatie actief?

De Schoonmaak Coöperatie is actief in Noord-Brabant. Dat wil zeggen dat De Schoonmaak Coöperatie werkt in de driehoek Tilburg – Eindhoven – ’s-Hertogenbosch. Ons werkgebied bestaat uit de gemeenten waar Diamant Groep, Weener XL en WSD zich bevinden: Dongen, Gilze en Rijen, Alphen Chaam, Tilburg, Goirle, Haaren, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Vught, Boxtel, Oirschot, Sint Michielsgestel, Schijndel, Sint Oedenrode, Best, Son en Breugel, Nuenen en ’s-Hertogenbosch. Een overzicht van ons werkgebied vindt u hier.

Welke producten en diensten levert De Schoonmaak Coöperatie?

Reguliere schoonmaak bij scholen, bedrijven en instellingen. Daarnaast is er een specialistisch team dat op afroep beschikbaar is voor opleveringsschoonmaak, glasbewassing, dieptereiniging en vloeronderhoud. Ook kunnen we onze medewerkers detacheren bij reguliere schoonmaakbedrijven.

Waarom wordt er overdag schoongemaakt?

De Schoonmaak Coöperatie is een leerwerkbedrijf. Door overdag te werken, kunnen we onze medewerkers een zo regulier mogelijke, volwaardige baan bieden. Al onze schoonmakers zijn opgeleid om overdag schoon te maken. Doordat we tegelijk met de klant aanwezig zijn in het pand is er dagelijks contact en kunnen we snel ingrijpen wanneer dit nodig is. Medewerkers van onze klanten zien hoe we te werk gaan. Dit bevordert de kwaliteitsbeleving.

Krijg ik vaste schoonmaakmedewerkers?

Bij De Schoonmaak Coöperatie kiezen we ervoor om een vast team samen te stellen. Wij streven naar een optimale personeelsbezetting met zo min mogelijk wijzigingen. Voor u betekent het werken met vaste schoonmaakmedewerkers stabiliteit en betrokkenheid bij de uitvoering van het schoonmaakwerk. Bij vakantie of ziekte zorgen wij ervoor dat er een vaste back-up is, die net als uw vaste schoonmaakkracht uw locatie door en door kent! De Schoonmaak Coöperatie is een leerwerkbedrijf. Dit wil zeggen dat we altijd bezig zijn met het ontwikkelen van onze medewerkers. Hierdoor bestaat er een kans dat schoonmakers doorstromen naar een reguliere baan.

Kan de schoonmaak ook plaatsvinden in de avond of in het weekend?

Medewerkers van De Schoonmaak Coöperatie zijn in principe opgeleid om overdag schoon te maken. Waar nodig kunnen wij onze klanten natuurlijk ook op andere momenten van dienst zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om vroeg te beginnen, maar ook na de gebruikelijke werktijden zijn we beschikbaar om uw pand schoon te maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te verkennen.

Waar kan ik een offerte opvragen?

Iedere offerte van De Schoonmaak Coöperatie is maatwerk. Samen met u kijken we graag naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op om een offerte op te vragen.

Hoe vaak kan ik overleggen met De Schoonmaak Coöperatie?

Omdat De Schoonmaak Coöperatie dagschoonmaak aanbiedt is er altijd iemand op locatie om zaken te bespreken als het gaat om schoonmaak. Is er ergens iets gevallen? Onze schoonmakers zorgen dat het snel weer netjes is wanneer u daar om vraagt. Voor andere zaken kunt u altijd contact opnemen met de rayonleider. Daarnaast vindt er regelmatig overleg plaats met deze rayonleider. Hoe vaak dit overleg precies plaatsvindt, hangt af van uw wensen.

Voor welke opdrachtgevers werkt De Schoonmaak Coöperatie?

Onze klanten komen uit verschillende sectoren. We maken schoon in kantoorpanden van bedrijven, gemeenten en andere (overheids)instellingen, maar bijvoorbeeld ook op basis- en middelbare scholen.

Wat houdt MVO precies in?

MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en gaat over duurzame bedrijfsactiviteiten. Bedrijven nemen met MVO de verantwoordelijkheid voor de effecten van die bedrijfsactiviteiten op mens, maatschappij en milieu. Door bewuste keuzes te maken willen zij een betere balans bereiken tussen People, Planet en Profit. Met De Schoonmaak Coöperatie kan invulling worden gegeven aan de P van People. Het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leidt tot meer werkgelegenheid, minder uitkeringen en kansen voor mensen die moeite hebben met het vinden van een baan.

Wie kan er lid worden van De Schoonmaak Coöperatie?

Aanbestedingsplichtige bedrijven en instellingen hebben de mogelijkheid om lid te worden van De Schoonmaak Coöperatie. Hierna kunnen zij als lid meepraten en toezicht uitoefenen. Het voordeel van toetreding is dat men meer dan een klant wordt en als lid opdrachten kan inbesteden aan De Schoonmaak Coöperatie. Voorwaarde voor het lidmaatschap van de coöperatie is dat u aangemerkt kan worden als aanbestedende dienst in de zin van het Bao. Meer weten over het lidmaatschap van De Schoonmaak Coöperatie? Kijk dan op de pagina ‘Over ons’.

De Schoonmaak Cooperatie

Nog geen antwoord gevonden op uw vraag?
Neem dan contact met ons op!