Agnes Pita werkt voor De Schoonmaak Coöperatie bij debrede school Het Kwartier in Vught

Krachten gebundeld in De Schoonmaak Coöperatie


De Schoonmaak Coöperatie is een sociaal ontwikkelbedrijf en bestaat sinds 2013. Binnen De Schoonmaak Cooperatie werken sociaal ontwikkelbedrijven Diamant-groep, Weener XL en WSD en andere leden samen aan arbeidsintegratie in de schoonmaak. Onze missie is om in de regio Tilburg - Eindhoven - Den Bosch optimale arbeidsparticipatie en ontwikkelingsmogelijkheden te bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door middel van schoonmaakwerk kunnen onze medewerkers zich ontwikkelen binnen het werkveld en zo mogelijk een volgende stap zetten in hun loopbaan.

Eugene

Wat betekent een afstand tot de arbeidsmarkt?


Wij zijn er voor mensen die zelf geen reguliere baan kunnen vinden en behouden. Dan spreken we van een afstand tot de arbeidsmarkt. Het zijn verschillende redenen waardoor deze afstand is ontstaan. Maar al onze medewerkers kunnen (nog) niet zonder extra begeleiding in werk aan de slag. Dat betekent dat we samen met de gemeente kijken naar ontwikkeldoelen en begeleiding die we de medewerker gaan bieden.

Bij De Schoonmaak Coöperatie ontwikkelen en begeleiden wij deze medewerkers met vak- en werknemersvaardigheden. Medewerkers werken soms langdurig binnen onze organisatie maar stromen waar mogelijk ook door naar een baan bij een reguliere werkgever. Onze medewerkers worden goed voorbereid op het werk en kunnen door onze gestructureerde aanpak het werk uitstekend verrichten. Zij maken met veel aandacht, toewijding en plezier schoon.

IMG 9317

De voordelen van een coöperatie


Door krachten te bundelen hebben we een sterk sociaal ontwikkelbedrijf gecreëerd. De Schoonmaak Coöperatie biedt aan ongeveer 750 gedetacheerde medewerkers (vanuit sociaal ontwikkelbedrijven WSD, Weener XL en Diamant Groep) passende werk en ontwikkelingsmogelijkheden. Samen werken wij vanuit dezelfde doelstellingen aan passende werkplekken voor onze medewerkers. Op deze manier voldoen onze opdrachtgevers ook aan de banenafspraak.

Schoonmaakbedrijf
Sterk in de regio

Werkgebied van De Schoonmaak Coöperatie

Locatie met groepsbegeleider
Locatie met gedeeltelijk begeleiding van groepsbegelder
Zelfstandige locatie (begeleiding door rayonleider)
Meerdere locaties
Regio WSD
Regio Diamant groep
Regio Weener XL

Onze leden