Over De Schoonmaak Coöperatie

Sinds 1 januari 2013 hebben Sociale Werkvoorzieningbedrijven Diamant-groepWeener XL en WSD in gebied Tilburg, Eindhoven, Den Bosch hun krachten gebundeld in een leerwerkbedrijf dat gespecialiseerd is in schoonmaakwerk: De Schoonmaak Coöperatie. Primair is De Schoonmaak Coöperatie dus een leerwerkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor onze klanten is het vooral een uitstekend schoonmaakbedrijf dat haar afspraken nakomt! 

Een afstand tot de arbeidsmarkt, wat houdt dat in?

 De Schoonmaak Coöperatie is een leerwerkbedrijf. Alle schoonmakers die hier werken hebben een arbeidsbeperking. Dit kan voortkomen uit een lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking. Hierdoor hebben onze medewerkers moeite met het vinden van een gewone baan. Bij De Schoonmaak Coöperatie ontwikkelen en bemiddelen we deze mensen, met als doel het doorstromen naar zo regulier mogelijk werk. De mensen die bij De Schoonmaak Coöperatie werken kunnen heel goed volwaardig werk verrichten. Onze medewerkers maken met veel aandacht, toewijding en plezier schoon. En dat ziet u terug in het eindresultaat.

Uw voordelen van een coöperatie

 De samenwerking tussen de drie bedrijven in de coöperatievorm is uniek in de Sociale Werkvoorziening en leidt tot een sterk leerwerkbedrijf dat werk biedt aan zo’n 850 schoonmakers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vanwege deze coöperatievorm kan De Schoonmaak Coöperatie grotere opdrachten aannemen en personeel flexibel inzetten. Daarnaast biedt het bedrijven en instellingen met een aanbestedingsplicht extra mogelijkheden. Zij kunnen namelijk lid worden van De Schoonmaak Coöperatie. In dit lidmaatschap kunt u uw betrokkenheid tonen bij onze missie, meepraten en meedenken. Is uw bedrijf aanbestedingsplichtig en wilt u het werk graag door een SW-bedrijf uit laten voeren? Dan kan het lidmaatschap een groot voordeel opleveren! 

De Schoonmaak Coöperatie in vogelvlucht

Schoonmakers

850

of meer schoonmakers werken er bij De Schoonmaak Coöperatie.

Relatieduur

10

jaar is de gemiddelde relatieduur tussen De Schoonmaak Coöperatie en haar klanten.

Vaste kern

80%

van onze schoonmakers behoren tot de vaste kern.

Opdrachtgevers

82%

van de opdrachtgevers zijn (semi-) overheidsinstellingen.

Meer weten over de oprichters van De Schoonmaak Coöperatie?

Diamand Groep

Diamant-groep (Tilburg)
 
www.diamant-groep.nl

 

WSD Groep

WSD  (Boxtel)
www.wsd-groep.nl

 

Weener XL

Weener XL
(’s-Hertogenbosch)
www.weenerxl.nl

 

Werkgebied van De Schoonmaak Coöperatie

Werkgebried De Schoonmaak Coöperatie

Waarom kiest u voor De Schoonmaak Coöperatie?

Transparant

Bij De Schoonmaak Coöperatie gaan we voor een transparante samenwerking. We staan bekend om onze duidelijke afspraken en heldere processen. Onze planning en bestekken zijn overzichtelijk en duidelijk en we hebben regelmatig contact met onze opdrachtgevers. Omdat we overdag werken, houden we ook het schoonmaakwerk zelf transparant. Voor u is altijd zichtbaar wat we doen.

Lees meer

Betrokken

Al onze schoonmaakmedewerkers hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij De Schoonmaak Coöperatie hebben zij een volwaardige baan. Bovendien krijgen zij de kans zich te ontwikkelen. Mee kunnen doen in de maatschappij maakt hen extra loyaal en gedreven. Hun grote betrokkenheid resulteert in een hoogwaardig schoonmaakresultaat.

Lees meer

MVO

Wilt u met uw bedrijf meer invulling geven aan MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)? Of wilt u door de nieuwe Participatiewet met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan werken? Door samen te werken met De Schoonmaak Coöperatie geeft u mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans en vergroot u uw maatschappelijke betrokkenheid.

Lees meer