20221019 DSC Stadskantoor Den Bosch 076

Een persoonlijke ontwikkelroute

Met extra begeleiding op taal

Al onze medewerkers starten op een van onze trainingslocaties. Ook de medewerkers die de Nederlandse taal nog niet vaardig zijn. Daar kijken we wat zij nodig hebben in hun persoonlijke ontwikkelroute. De ene keer gaat het prima met extra uitleg van de groepsbegeleider en de andere keer is een taalbuddy tijdelijk inzetten gewenst. Zo krijgt iedereen zijn of haar persoonlijke ontwikkelroute.

IMG 7298

Weten wat ze nodig hebben

Daar stemmen wij de trainingen op af

Het zit hem niet alleen in de taal. Wij vinden het ook heel belangrijk dat onze groepsbegeleiders en rayonleiders weten wat de achtergrond van onze medewerkers kan betekenen op de werkvloer. Daarom volgen zij allen workshops en trainingen over culturele diversiteit. Zodat we onze begeleiding nog beter op de medewerkers kunnen afstemmen.

IMG 7299

Aanpassen van leermiddelen

Samen gaan voor werken en de taal leren

Ook onze trainingen zijn afgestemd op anderstaligen. Het leerhuis van De Schoonmaak Coöperatie is op basis van beeldend uitleggen, zodat de taal geen barrière vormt. We hebben aangepaste werkkaarten, een memoryspel om de taal te leren en nog veel meer handige kaarten, zodat ook anderstalige medewerkers zich gemakkelijk kunnen ontwikkelen in persoonlijkheid en werk.

IMG 7311

Taalbuddy

Je eigen collega die de taal met je oefent

Taalbuddy’s zijn medewerkers die een training tot taalbuddy hebben gevolgd. Dit betekent een ontwikkeling voor de taalbuddy zelf en extra begeleiding voor de anderstalige medewerker. Zij oefenen samen de taal in de vorm van gesprekjes, benoemen van woorden etc. En dit doen ze tijdens werktijd, wij houden hier rekeningen mee in de planning.