De Schoonmaak Coöperatie boekt goede resultaten

   
Opdrachtgever:
 Onderwijsgroep Tilburg
Contactpersoon: Esther Paridaens
Functie: Facilities Services

 

 

Volgens Esther Paridaens, Teamleider Facilities Services bij Onderwijsgroep Tilburg, zijn de resultaten die de schoonmakers van De Schoonmaak Coöperatie leveren zoals je die mag verwachten van een goed schoonmaakbedrijf. Daarbij noemt ze dagschoonmaak als een pluspunt, omdat je ziet dat er wordt schoongemaakt en het bevordert de communicatie. Esther: “Ik zou De Schoonmaak Coöperatie dan ook zeker aanbevelen aan andere bedrijven, want ik ben over het algemeen heel tevreden over de gang van zaken. Daarbij is alles netjes op orde en wordt er echt goed omgegaan met zo’n grote opdracht als die Onderwijsgroep Tilburg heeft uitgezet!”  

Hoge rapportcijfers

Esther geeft De Schoonmaak Coöperatie dan ook hoge rapportcijfers. “Voor kwaliteit en flexibiliteit geef ik een 8. Voor bereikbaarheid geef ik een 9. De Schoonmaak Coöperatie is goed bereikbaar, ze reageren snel en gaan goed met feedback om. Er is veel bespreekbaar en er wordt met je meegedacht.”

Openheid en transparantie

“In het bijzonder ben ik tevreden over de openheid en transparantie (met name financieel) in het contact met De Schoonmaak Coöperatie. Janneke Kanters is vanuit De Schoonmaak Coöperatie mijn contactpersoon en aanspreekpunt als het gaat om contractzaken. De samenwerking met haar is heel erg prettig en fijn. Als er zaken zijn die niet goed lopen of anders moeten, dan wordt er gezamenlijk bekeken en besproken wat nodig is vanuit beide partijen om tot een oplossing te komen. En de oplossingen zijn ook steeds gevonden.”

Goede en snelle invulling van de opdracht

Onderwijsgroep Tilburg is tevreden over hoe De Schoonmaak Coöperatie met de opdracht omgaat. “We hebben een grote opdracht bij De Schoonmaak Coöperatie neergelegd. We hebben namelijk 14 verschillende gebouwen die door De Schoonmaak Coöperatie worden schoongemaakt,” vertelt Esther. “Er zijn werkzaamheden die dagelijks worden uitgevoerd, maar ook periodiek worden verschillende werkzaamheden gedaan. Vanaf het begin gaat dit over het algemeen goed en wordt het werk heel goed opgepakt. Op alle locaties is de uitvoering prima geregeld en dat terwijl het een hele klus is met zoveel vierkantenmeters. Er is sprake van een goede communicatie, doordat veel open en transparant gebeurt. Zaken zijn bespreekbaar en hierdoor zijn Onderwijsgroep Tilburg en De Schoonmaak Coöperatie gelijkwaardige partners”. 

“De Schoonmaak Coöperatie maakt de verwachtingen waar”

Een paar jaar geleden is Onderwijsgroep Tilburg van een commercieel schoonmaakbedrijf overgestapt naar De Schoonmaak Coöperatie, vertelt Esther. “We besloten het over een andere boeg te gooien, omdat we de laatste jaren niet tevreden waren over de schoonmaak. Onze vorige schoonmaakbedrijven konden de aanbesteding in de praktijk niet waarmaken. De kosten vielen achteraf namelijk altijd duurder uit. Dit omdat de bedrijven zo goedkoop mogelijk wilden zijn, maar dat bleek niet reëel. In praktijk bleek dat hierdoor niet alle werkzaamheden konden worden uitgevoerd. Bij de laatste aanbesteding 3 jaar geleden is De Schoonmaak Coöperatie als nieuwe partner eruit gekomen. Onderwijsgroep Tilburg vindt het belangrijk om iedereen een kans te geven. Nu is er geen discussie meer over wat er moet gebeuren en vallen de kosten niet hoger uit. Er zijn uiteraard ook periodes waarin de kwaliteit van de schoonmaak in een van de gebouwen achteruit gaat en meestal is dit te wijten aan wisselingen en ziekte van medewerkers of de voorwerkster in de ploeg. Zeker bij deze doelgroep is het merkbaar dat zij meer tijd nodig hebben om te wennen aan veranderingen. Dit werkt door in de uitvoering, maar er worden altijd oplossingen gevonden.”  

Dagschoonmaak

In het begin hadden sommige medewerkers van Onderwijsgroep Tilburg twijfels over de dagschoonmaak. Er werd gedacht dat dagschoonmaak best storend zou kunnen zijn, bijvoorbeeld wanneer er wordt gestofzuigd tijdens het voeren van een telefoongesprek. Deze twijfels zijn volgens Esther Paridaens snel weggenomen. De schoonmakers houden namelijk rekening met de medewerkers van Onderwijsgroep Tilburg. “Ook is het fijn dat medewerkers gauw hun bureau even kunnen leegmaken als er een schoonmaker komt. Op die manier worden de bureaus goed onderhouden.” 

Onderwijsgroep Tilburg

Onder het bestuur van Onderwijsgroep Tilburg vallen ROC Tilburg, twee vmbo-scholen en de helft van het Reeshof College. In totaal beheert Onderwijsgroep Tilburg 14 gebouwen, variërend van klein tot heel groot. Alle gebouwen worden schoongemaakt door medewerkers van De Schoonmaak Coöperatie. Esther Paridaens is Teamleider Facilities Services bij Onderwijsgroep Tilburg en is daarmee verantwoordelijk voor het beheren van het schoonmaakcontract dat Onderwijsgroep Tilburg heeft.