“Provincie Noord-Brabant en De Schoonmaak Coöperatie hebben een partnerschap”

Schoonmaakbedrijf Provincie Noord-Brabant
Opdrachtgever:
 Provincie Noord-Brabant
Contactpersoon: Brigit van Moergestel
Functie: Leveranciersmanager

Schoonmaakbedrijf Noord-Brabant

In het provinciehuis werken dagelijks ongeveer 40 schoonmakers van De Schoonmaak Coöperatie om het enorme pand, wat groter is dan veertigduizend vierkantenmeter schoon te krijgen. Volgens Brigit zijn “de medewerkers echt betrokken, werken ze met veel passie en zijn ze enthousiast”. Dit uit zich volgens haar in hoe het gebouw eruit ziet. Brigit is erg tevreden over de manier waarop er wordt schoongemaakt. Waar in het verleden 50 tot 100 meldingen per maand binnen kwamen, zijn dat er nu nog slechts 10 per maand. “Vroeger kregen we veel meer meldingen”, vertelt Brigit. “Bijvoorbeeld dat het wc-papier op was of dat er nog gestofzuigd moest worden. Nu zijn dat er heel erg weinig. Zo weinig dat het bijna niet te geloven is, maar het is toch echt zo!”.

“We hebben een goed gevoel over De Schoonmaak Coöperatie”

  Maaspoort Sport & Events
Opdrachtgever:
 Wegener Nieuwsdruk Brabant
Contactpersoon: Miriam Fischer
Functie: Inkoper

 

 

Bij Wegener Nieuwsdruk werkt dagelijks een vaste groep schoonmakers die volgens Miriam Fischer, inkoper bij Wegener Nieuwsdruk Brabant “super presteren”. “Zowel de kwaliteit, als bereidheid en flexibiliteit scoren voor mij een 8 en misschien zelfs wel hoger. De medewerkers zijn erg flexibel. Als we om extra werkzaamheden vragen is dat geen probleem. Uiteraard doen we dit in gezamenlijk overleg. Ook qua werktijden zijn de schoonmakers flexibel. Ze werken overdag, maar als ons productieproces verandert, kunnen de werktijden ook worden aangepast. Via via ben ik een aantal jaar geleden in aanraking gekomen met De Schoonmaak Coöperatie en ik ben heel tevreden over de prestaties. Ik zou ze zeker ook aan andere bedrijven aanbevelen!”

 

Dagschoonmaak motiveert onze leerlingen

   
Opdrachtgever:
 Maurick College
Contactpersoon: Chris van Swaaij
Functie: Stafmedewerker

 

“Op het Maurick College zijn we erg blij met dagschoonmaak,” vertelt Chris van Swaaij, Stafmedewerker bij het Maurick College. Van Swaaij houdt zich onder andere bezig met facilitaire zaken. “Dagschoonmaak is goed voor de gang van zaken. Onze leerlingen zien door dagschoonmaak dat er gewerkt wordt aan een schone school door de schoonmakers. Dit motiveert de jongeren om zelf ook netjes met hun spullen om te gaan en de ruimtes schoon te houden. Dagschoonmaak is dan ook één van de voordelen van De Schoonmaak Coöperatie.”

 

De Schoonmaak Coöperatie beweegt mee met gemeente Tilburg

Schoonmaakbedrijf Gemeente Tilburg
Opdrachtgever:
 Gemeente Tilburg
Contactpersoon: Peter de Kok
Functie: Facilitair medewerker

 

Peter is erg tevreden over De Schoonmaak Coöperatie. Dat is niet niks, als je bedenkt dat de gemeente Tilburg zo’n 48 locaties te faciliteren heeft! Dag in dag uit moeten deze locaties een prettige omgeving zijn om in te werken. Al deze locaties worden schoongemaakt en –gehouden door De Schoonmaak Coöperatie. Peter de Kok, facilitair medewerker bij de gemeente Tilburg, stelt aan De Schoonmaak Coöperatie precies dezelfde eisen als hij aan een ander schoonmaakbedrijf zou doen. Met succes; bij de tweejaarlijkse kwaliteitsmeting (die door een externe partij wordt uitgevoerd) scoort De Schoonmaak Coöperatie tussen een 7.5 en een 8. 

 

De Schoonmaak Coöperatie levert expertise

 Maaspoort Sport & Events
Opdrachtgever:
 Maaspoort Sports & Events
Contactpersoon: Remco van der Pot
Functie: Accomodatiemanager

“De Schoonmaak Coöperatie levert niet zomaar mensen, maar ze leveren expertise,” vindt Remco van der Pot van Maaspoort Sports & Events. “Het is prachtig om te zien hoe de medewerkers van De Schoonmaak Coöperatie aan het werk gaan. De schoonmakers weten hoe ze materialen moeten gebruiken en wat ze aan het doen zijn. Daarnaast hebben ze echt inzicht op het gebied van schoonmaak.” Remco kan zich geen problemen of wrijving herinneren en zou De Schoonmaak Coöperatie zeker aanraden aan andere bedrijven. “De Schoonmaak Coöperatie biedt een prima totaalscore en ik zou dan ook gemiddeld een 8 geven voor de geleverde prestaties.” 

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leveren dezelfde resultaten

   
Opdrachtgever:
 Basisschool De Beemden
Contactpersoon: Kees van den Boom
Functie: Directeur

“Qua schoonmaak stellen we ongeveer dezelfde eisen als dat we aan schoonmakers van een regulier schoonmaakbedrijf zouden stellen. Ik denk zeker dat de medewerkers van De Schoonmaak Coöperatie even goede resultaten leveren als reguliere schoonmakers,” zegt Kees van den Boom, directeur van Basisschool De Beemden. De schoonmakers van De Schoonmaak Coöperatie zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Daar houden we bij onze verwachting en eisen wel rekening mee. Tijdens de aansturing en in de omgang houden we in gedachten dat het gaat om mensen die misschien iets hebben meegemaakt. Het zijn hartstikke leuke mensen en soms krijgen ze iets meer begeleiding.”  

De Schoonmaak Coöperatie boekt goede resultaten

   
Opdrachtgever:
 Onderwijsgroep Tilburg
Contactpersoon: Esther Paridaens
Functie: Facilities Services

 

 

“Volgens Esther Paridaens, Teamleider Facilities Services bij Onderwijsgroep Tilburg, zijn de resultaten die de schoonmakers van De Schoonmaak Coöperatie leveren zoals je die mag verwachten van een goed schoonmaakbedrijf. Daarbij noemt ze dagschoonmaak als een pluspunt, omdat je ziet dat er wordt schoongemaakt en het bevordert de communicatie. Esther: “Ik zou De Schoonmaak Coöperatie dan ook zeker aanbevelen aan andere bedrijven, want ik ben over het algemeen heel tevreden over de gang van zaken. Daarbij is alles netjes op orde en wordt er echt goed omgegaan met zo’n grote opdracht als die Onderwijsgroep Tilburg heeft uitgezet!”