Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leveren dezelfde resultaten

   
Opdrachtgever:
 Basisschool De Beemden
Contactpersoon: Kees van den Boom
Functie: Directeur

“Qua schoonmaak stellen we ongeveer dezelfde eisen als dat we aan schoonmakers van een regulier schoonmaakbedrijf zouden stellen. Ik denk zeker dat de medewerkers van De Schoonmaak Coöperatie even goede resultaten leveren als reguliere schoonmakers,” zegt Kees van den Boom, directeur van Basisschool De Beemden. De schoonmakers van De Schoonmaak Coöperatie zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Daar houden we bij onze verwachting en eisen wel rekening mee. Tijdens de aansturing en in de omgang houden we in gedachten dat het gaat om mensen die misschien iets hebben meegemaakt. Het zijn hartstikke leuke mensen en soms krijgen ze iets meer begeleiding.” 

"De schoonmakers van De Schoonmaak Coöperatie zijn gouden krachten"

“We werken al heel lang met medewerkers van De Schoonmaak Coöperatie,” vertelt Kees van den Boom. Basisschool De Beemden heeft al jaren een vaste schoonmaakkracht van De Schoonmaak Coöperatie die fulltime bij de basisschool werkt. “Onze schoonmaakster is echt een gouden kracht. Ze kent alle kinderen en gaat heel goed met de kinderen en hun ouders om. Dat is heel fijn. Daarbij is het heel fijn dat er iemand is die heel de school kent en het aanspreekpunt is. Er is dan ook besloten om ook de ruimtes van basisschool De Maremak door De Schoonmaak Coöperatie schoon te laten maken. We hebben nu in totaal voor beide scholen drie vaste schoonmakers die bij ons werken.”

"We evalueren regelmatig en ik ben erg tevreden"

Kees gaat regelmatig in gesprek met De Schoonmaak Coöperatie om de werkzaamheden en voortang te evalueren. “Dat werkt erg goed,” zegt hij. “Ik ben erg tevreden over de diensten van De Schoonmaak Coöperatie. Qua rapportcijfer zou ik ze zeker een 8 geven, ik ben erg tevreden! Waarom geen 9 of 10? Soms is er een verschil in niveau tussen onze drie vaste schoonmakers en een schoonmaker die komt invallen. Dat is ook logisch en daar houden we rekening mee. Overigens is het niveau van de invallers ook goed.” Over de vraag of Kees ook negatieve ervaringen met De Schoonmaak Coöperatie kan opnoemen, moet hij lang nadenken voordat hij antwoordt: “Nee, ik kan niets negatiefs bedenken. Iedereen is heel tevreden over De Schoonmaak Coöperatie. De schoonmakers zijn belangrijke krachten en het is fijn om contact met ze te hebben. Ze zijn echt onderdeel van het team geworden.”

“Er is bij wijze van spreken al vervanging geregeld voordat de ziekmelding binnen is”

Kees vertelt dat De Schoonmaak Coöperatie altijd snel vervanging regelt als dat nodig is. “Als een van onze vaste schoonmakers ziek is, wordt er razendsnel vervanging geregeld. Ik heb bij wijze van spreken nu een paar keer meegemaakt dat er al vervanging is geregeld voordat de ziekmelding officieel binnen is. Zowel de service als de kwaliteit van de Schoonmaak Coöperatie is erg goed.”

Basisschool De Beemden

De Beemden is een reguliere basisschool met zo’n 220 leerlingen verdeeld over negen groepen. Beide scholen bevinden zich in Boxtel en in totaal zijn er ruim 40 medewerkers. Drie belangrijke aspecten die bij De Beemden gelden, zijn goede relaties met elkaar, het gevoel hebben competent te zijn en het gevoel hebben autonoom te zijn.